Meny Stäng

Om Fothälsan Lena Bloom

Lena Bloom, medicinsk fotterapeut

Jag heter Lena Bloom och har sedan 1992 arbetat som sjukgymnast. Mitt intresse för fötter har funnits med mig sedan min tid som sjukgymnast på Vintersol, Teneriffa (1994-2002) där jag bl.a. rehabiliterade reumatikerfötter.

2014 utbildade jag mig till medicinsk fotterapeut på Axelsons gymnastiska Institut i Stockholm som gav mig en helhetssyn och mera förståelse för fotens problematik. Släppte mitt arbete som fysioterapeut2015 för att bara ta hand om fötter. Jag har arbetat med medicinsk fotvård i snart fem år i Hudiksvall med egen klinik men valt att flytta tillbaka till mina rötter på västkusten där jag är född.

2018 blev det naturligt att fortsätta utbilda mig inom fötter, denna gången till zonterapeut/ reflexolog, en ettårig utbildning i Stockholm hos Team Hellberg (examen januari 2020). Denna kunskap ger mig möjlighet att behandla på fötterna problem utanför fötterna med olika tekniker.

Inriktningen  på fotvårdsbehandlingen ligger i första hand på medicinsk fotvård som innebär både förebyggande fotvård som konstaterade fotproblem. Fothälsan tar emot remisser från Region Halland

Från och med  2020 erbjuds Zonterapi/Reflexologi-behandling som ger möjlighet att behandla hela kroppen utifrån fötterna.

Du kan även få råd angående rätta skor, fotinlägg och fotträning.

Fothälsan Lena Bloom ligger inne på äldreboendet i Kyvikshus, Kyviksvägen 1,  där  fotvård har funnits i många år. Det är handikappvänligt. Ta hissen i entrén till nästa våning så är det skyltat

Fothälsan Lena Bloom har behandlingsförsäkring.

Lena pratar även flytande spanska.